Kyllä saa taas olla ylpeä omista hevosistaan (kerrankin)! Wahlbergin ravitallin järjestämissä jouluraveissa 12. joulukuuta juoksu kulki itse kullakin ja saatiin ihan kivat rahatkin tuotua kotiin! Tulevaisuuden huippuori Ivan ei pettänyt tälläkään kertaa, ori voitti kaksivuotiaiden lämminveristen lähdön tasaisen varmalla juoksullaan. Pelkäsimme aluksi, että Ivanilla olisi hieman nihkeä juoksu tauon takia, mutta pelko osottautui heti lähtömerkistä täysin turhaksi. Mukaan Ivanille tarttui hieno punainen voittoloimi, pokaali ja 800 euron rahapalkinto. 

 
Ponimme ottivat osaa ponilähtöihin ja raveissa ajettiin myös A-ponien arvolähtö, Jouluponi 2011, jonka järjestivät Wahlbergin poninuoret. Loimun Mami starttasi ensimmäisen oikean lähtönsä tässä lähdössä, emmekä odottaneet sen pärjäävän kovin hyvin näinkin kovatasoisessa lähdössä. Suurena yllätyksenä tulikin, että sitkeä ruunihallakko kolmivuotias töpötti neljännelle sijalle napaten mukaansa satasen lapun. Suurimmat suosionosoitukset kuitenkin menevät Olgalle (Aution Olga), joka meni ja nappasi koko kilpailun voiton mukaansa! Voittonsa kunniaksi Olga sai siis voittoloimen, seppeleen, Jouluponi 2011 -tittelin ja 900v€! Hyvä Olga!
 
B-ponilähdössä tallilta starttasi Loimun Leo ja Melumäen Pongo ensimmäistä kertaa sekä vanhat konkarit Rosdalens Hulda, Rosdalens Gisela ja Rosdalens Rosmarin. Pongo päätti pongoilla oikein olan takaa ja ihme, että mokoman venkoilijan suoritus edes hyväksyttiin... Allekirjoittanut seisoi radan reunalla yrittäen näyttää mahdollisimman vähän kyseisen ponin omistajalta. Viimeiseksi jäätiin, mutta siitähän ei ole suunta kuin ylöspäin! Rosman kanssa oli kovat odotukset, onhan se yksi meidän lupaavimmista raviponeista. Valitettavasti juoksu ei oikein maistunut ja tamma jäi sijalle 8. Hulda ja Gisela taas napsaisivat sijat 3. ja 4. saaden mukaansa yhteensä 275e (100e & 175e). Sen sijaan suurimman yllätyksen teki vakavaa teini-ikää poteva jekkustelija Leo, joka tuntui olevan kuin kotonaan radalla. Suunnittelin tästä ponista lähinnä näppärää esteponia, mutta täytyy myöntää, että tämän juoksun nähtyäni mielessäni kävi myös aktiivisen poniravurin ura - Leo nimittäin juoksi ensimmäisessä lähdössään suoraan ykköseksi voittaen 700 euroa! 
 
Ravipuolella menee siis mukavasti ja treenailua jatketaan aktiivisesti heti joulupyhien jälkeen. Tällä hetkellä talli on joululomalla (21.12. - 2.1.), jonka aikana ei järjestetä tunteja tai muutakaan toimintaa. Tallin ovet aukeavat siis heti uuden vuoden jälkeen kaikille, vaikka tunnit alkavatkin vasta keskiviikkona 4.1. Tämän parin viikon loman aikana ponit pitävät ansaittua lomaa kevyellä liikunnalla ja tallin uudet asukkaat sisäänratsastetaan tuntikäyttöön sopivaksi.
 
Kyllä, meidän laumamme on siis jälleen lisääntynyt kahdella otuksella. Kysyntää tunneille on enemmän kuin meillä on tarjota, joten hankimme vuokralle kaksi isomman kokoista ratsua, jotta varttuneempikin väki pääsee meille tunnille. Ennestäänhän meiltä löytyi Hoppu ja Töpö, mutta kahden isomahaisen suokin kanssa ei kovin pitkälle pötkitä. Talliin muutti siis kuvankaunis kimo lipizzatamma Amparotte eli tuttujen kesken Amppari. Äärimmäisen hyvätapainen tamma, jonka kanssa on kilpailtu menestyksekkäästi Helppo A -tasolla. Yllättävän näppärä hyppääjäkin, hyppää rauhassa ja tarkasti 100cm ratoja ja uskoisin tammalla olevan potentiaalia 110cm luokkiinkin. Luonteeltaan Amppari on vähän sellainen höntti ja hyväntahtoinen, siitä ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. 
 
Toinen tulokas on voikko jättimäisen kokoinen tilastohevosruuna Heigo, joka on matkannu Suomeen vuosi takaperin Virosta. Heigossa pistää ehkä ensimmäisenä silmään sen hauskasti lörpöttävä korva, joka on mennyt lurpalleen tappelussa Heigon ollessa nuori ja hurja ori. Vaikka Heigo näyttää kovin viattomalta, osaa se olla aika tomera setä, jonka kanssa saa välillä olla tiukkana ettei se rupea sooloilemaan liikoja. Ratsuna taas huomattavasti helpompi, rehellinen ja yritteliäs ruuna. Omaa isot askellajit (onhan sillä kokoakin 173cm), mutta ei ole turhan vauhdikas kuitenkaan. Koulutustasoltaan hipoo siinä Helpon A:n tienoilla, esteitä hyppää 100cm ratoja.
 
Vanhalla Lydialla (Lydia v.d. Reich, 25v) on tosiaan vakavanpuoleinen keuhkokuume ja tamman hengitys tuntuu pahentuvan päivä päivältä. Tällä hetkellä Lydia pitää majaa alatallin perukoilla olevassa sairaskarsinassa eristyksissä muista ja pelkäämpä, että sitkeällä shetlanninponitammalla alkaa olla viimeiset kuukaudet edessäpäin. Onhan Lydialla toki ikää ja muitakin vaivoja, mutta se on aina ollut äärimmäisen elinvoimainen ja pitänyt vanhanakin tarkasti huolta, ettei kukaan muista poneista hypi sen silmille. Katsotaan nyt vielä joulun yli mihin suuntaan Lydian tauti menee ja sitten päätetään tamman kohtalosta. Ruoka ainakin näyttää vielä maistuvan, joten sen suhteen on onneksi kaikki kunnossa. :)
 
Tämän vuoden myytävät varsat ovat saaneet kaikki uudet kodit päittensä päälle - ja vielä mahtavat sellaiset. Meillä pitkään asustellut 2-vuotias ori Loimun Nougat eli Nuka matkasi ovimatoksi sekundan luokse, jossa toivonmukaan sitä ei pompoteltaisi ihan niin hirveästi, kuin meidän varsalaumassa oli tapana. Kauhukakarana tunnettu shetlanninponiori Loimun Mohawk aka Suuri Ja Vaarallinen Intiaanipäällikkö (se-joka-syö-pikkulapsia-aamupalaksi) saatiin onneksi nopeasti heti vieroituksensa jälkeen tuupattua uuteen kotiin desslen talliin. Ihan rehellisesti sanottuna, en olisi jaksanu Moskua katsella enää kovinkaan montaa kuukautta nurkissa - Pongo ja Leo pitävät nekin huolen siitä, ettei tylsää ainakaan tule. Kaunis voikko siroturpainen prinsessaponi Loimun Estrid taas löysi oman ihmisensä Räsystä ja uskon, että gotlanninrusstammalla on oikeat prinsessapäivät uudessa kodissaan. Estrid oli luonteensa ja ulkonäkönsä puolesta sellainen tamma, jonka olisin voinut hyvin jättää omaan talliinkin, mutta ehkä tilanpuutteen takia oli hyvä, että Estrid löysi uuden kodin. Tämän vuoden varsoista kotiin jäivät siis GR-ori Loimun Leo, GR-tamma Loimun Ebba (jonka maha tuntuu kasvavan pelkän ruoan näkemisestäkin), SHE-tamma Loimun Mami ja uusimpana suloinen voikonkirjava SHE-ori Loimun Jänkä.
 
Varsoista puheen ollen, meidän lämminveritammakaksikko on saanut onnellisesti pullat uuniin ja varsoja odotetaan syntyväksi maalis-huhtikuussa 2012. Dream Weaver eli Reetta astutettiin melkein 13 000v€ voittaneella Pepé Le Pewillä ja "Musta surma" -nimellä tunnettu Uni Magic taas felissan omistamalla ranskalaisori Jacques Martoillesilla, joka on juossut mainion 1.13-ajan. Varsoja siis odotetaan kuin kuuta nousevaa - saas nähdä tuleeko Ivanin veroista juoksijaa talliin!